REST.buffet

Dagelijks wordt ruim 35% van ons voedsel ongebruikt weggegooid.  En dat is zonde! Gelukkig is er goed nieuws, veel is nog lang niet over de houdbaarheidsdatum en nog van uitstekende kwaliteit. Kunstenaar Martijn Engelbregt opent een speciaal buffet om te laten zien wat voor een heerlijkheden er te maken zijn van overschotten voedsel. Aansluitend bij de context van de Haarlemmermeer wil kunstenaar Martijn Engelbregt o.a. de overgebleven maaltijden van vliegtuigmaatschappijen gebruiken als ingrediënt voor REST.Buffet. Engelbregt serveert hapjes, op basis van overgebleven eten dat nog vers en prima te gebruiken is. Topkok Sjim Hendrix, die in het verleden kookte voor sterrenrestaurants, is culinair verantwoordelijk. REST.Buffet is gratis

Kunstenaar Martijn Engelbregt (1972) is oprichter van EGBG (Engelbregt Gegevens Beheer Groep). Engelbregt is altijd op zoek naar de rol van het individu in de groep en de rol van de groep in het individu. Hij matigt zich daarbij geen oordeel aan, rangschikt niet hiërarchisch en scheidt het kaf niet van het koren. Voor hem is het proces en de interactie met het publiek een belangrijk deel van het werk.

Locatie:Winkelcentrum Polderplein/ Burgemeester Van Stamplein, Hoofddorp

Tijd: 11.00-15.00 uur

Meer informatie:

www.therest.nl

http://www.egbg.nl